Dun optochten van Totdenringen

Het jaarlijks hoogtepunt van Carnaval in Totdenringen is de Optocht. Deze start, zoals elk jaar op het Sikkeplein ofwel het Willem Alexanderplein.

Vanaf dit Carnavalsjaar vinden de Jeugdoptocht en de nieuwe Lampkesoptocht niet op dezelfde dag, maar op verschillende dagen plaats. De Jeugdoptocht gaat plaatsvinden op zaterdagmiddag direct na de onthulling van de Sik. De Lampkesoptocht, die in Totdenringen voor het eerst wordt gehouden, staat gepand voor de maandagavond.

Op veler verzoek is de route van de Jeugdoptocht ingekort. Ook de route van de Lampkesoptocht is iets gewijzigd ten opzichte van andere jaren. Deze gaat niet meer via het Hoeveneind, maar via de Zandgouw naar de Steenbergen.

De Jeugdoptocht:
Deze vindt plaats op zaterdagmiddag, zonder gemotoriseerde voertuigen (ook voor de begeleiders). Deelnameleeftijd maximaal 15 jaar. Verzamelen: op het Willem Alexanderplein vanaf 14.30 uur, vertrek 14.45 uur. Prijsuitreiking rond 17.30 uur.

Route (NIEUW): Willem-Alexanderplein, WILLEBRORDSTRAAT, DONKERSTRAAT, Langelaar, Schijfstraat, fietspad langs Bon Sang, Hoolstraat en weer terug op Willem-Alexanderplein.

 Gratis inschrijven kan via het inschrijfformulier op deze website en bovendien op Carnavalszaterdag 10 februari tussen 12.00 uur en uiterlijk 13.00 uur, ook in de Dorpsherberg.

 

De Lampkesoptocht:
Deze vindt plaats op maandagavond, zelfstandige deelname vanaf 14 jaar. Deelnemende volwassenen mogen jongere kinderen mee laten lopen. Verzamelen: vanaf 18.00 uur, vertrek 18.30 uur. Prijsuitreiking rond 21.00 uur.

Route (NIEUW): Willem-Alexanderplein, Polderzicht, Zandgouw, Steenbergen, Kampakker, St. Josephstraat, Langelaar, Schijfstraat, fietspad Bon Sang, Hoolstraat en weer terug op Willem-Alexanderplein.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op deze website met betaling van het inschrijfgeld bij de Optochtcommissie. Uiterlijke datum inschrijving en betaling is zaterdag 26 januari van 19.00 tot 20.00 uur tijdens het Opwermfeest in de Dorpsherberg.

Share: