Sikken lanceren merchandising: ‘Iedereen pakt ‘em van me af’

Teteringen – De Sikken van Totdenringen hebben tijdens het carnavals weekend van 11/11 hun merchandising gelanceerd. Hun producten reeks is uitgebreid met een pluche knuffel geit ‘Sikje’ en kruidendrank ‘Sikken Bitter’. Hun producten zullen bij de ROHA-Shop in Breda spoedig verkrijgbaar zijn.

Tijdens het Kermis weekend (eind augustus 2018) komen de Sikken uit Teteringen (Totdenringen) met merchandising. Het blijkt een goede zet te zijn, naast T-shirts en polo’s zijn er ook petjes verkrijgbaar. Gretig worden de petjes en polo’s afgenomen. Met name de zwarte baseballcap scoort heel hoog.

Na het zien van de succesvolle introductie, besluiten de Sikken nog twee andere producten toe te voegen aan hun assortiment: een pluche knuffel geit, genaamd ‘Sikje’, en een kruidendrank ‘Sikken Bitter’. Beide producten hebben ze tijdens het BlèrSikken Festival, wederom met succes, geïntroduceerd. Nadat de kleding een goede zet blijkt te zijn, doet het knuffeltje daar nog een schepje bovenop: ‘Sikje’ is namelijk diezelfde avond uitverkocht. De knuffel mascotte zal in voorraad aangehouden worden en was alleen tijdens het BlèrSikken Festival uitverkocht.

Doordat mensen niet met een flesje kruidendrank heel de avond wilden gaan rondlopen, zijn die voornamelijk op bestelling verkocht. De Sikken zullen die deze week nog gaan bezorgen.

Tijdens de Prinsenreceptie komt Jacqueline Brouwers haar beklag doen bij de schrijver van dit artikel: “Iedereen pakt ‘em van me af”. Mevrouw Brouwers doelt hiermee op het feit dat zij als enige met Sikje rondliep op de Prinsenreceptie. Doordat iedereen het knuffeltje zo schattig vond, zaten ze er ook aan. Tot grote ergernis van de eigenaresse. Al moeten we zeggen dat dat natuurlijk een klein beetje gespeeld was, ze was op dat moment de enige met het unieke knuffeltje in de Dorpsherberg. Trots als een Sikje was ze, we bedoelen dus een pauw…

AKV de Sikken is in 1966 opgericht maar vanaf november 2018 heeft Totdenringen nu een officiële knuffel mascotte. Alle merchandising van de Sikken zullen bij de ROHA-Shop in Breda verkrijgbaar zijn. Dit betekent ook hun emblemen voor dit jaar; 1 stuk voor € 3,- en 2 voor € 5,-. Ook het Sikken Bitter zal daar gekocht kunnen worden. Deze is ook bij de Mitra in Teteringen te koop, op beide locaties een fles van een halve liter voor € 9,99. T-Shirts en Polo’s worden op bestelling gemaakt. Hebt u vragen naar aanleiding van de merchandising van de Sikken, mail dan naar secretaris@akvdesikken.nl.

Share: