DE NACHT VAN SERIOUS REQUEST

Onvergetelijk was het: een spontaan initiatief van Pretband de Klepzijkers mondde uit tot een legendarisch event waar we tot in lengte van jaren nog over kunnen praten. Met de onmisbare steun van Rob van Oosterhout zijn de Klepzijkers de uitdaging aangegaan om twee DJ’s Rob en Jorien (wie kent ze nu niet?) niet ongemerkt het Sikkenland te laten passeren. Een halve vraag aan AKV de Sikken was genoeg om vrijwel de gehele Raad van Elf en een select gezelschap van het AKV bestuur in beweging te krijgen op normaal gesproken voor hen onmogelijke tijden. In slechts twee weken is een en ander georganiseerd wat resulteerde in drukke werkzaamheden op 22 december jl. vanaf DRIE uur s’nachts ter plaatse van Van Oosterhout Bikes & Sports om in de zeikende regen een paar tenten op te zetten met tafels zodat er wat eten en drinken beschikbaar was voor de dorstige wachtenden op de twee DJ’s. Stroom voor verlichting en muziek was in een mum van tijd beschikbaar. Restanten van Kerstborrels kwamen ineens tevoorschijn, de jeugd van Totdenringen kwam eerder uit de stad dan normaal om deze happening mee te maken; kortom Totdenringen op z’n best!

Toen de DJ’s uiteindelijk rond 5.30 uur arriveerden, werden ze verwelkomd door fakkels en muziek van de Klepzijkers; beide ervaringen waren nieuw voor hen. Prins Ief had uiteraard nog wat te vertellen tegen de DJ’s en overhandigde hen een officiële AKV-sjaal, spontaan afgestaan door het AKV bestuur. Daarna nam Marco Damen van de Klepzijkers de regie over en kon de DJ’s een mooi bedrag van ruim € 1000 overhandigen. Dit werd nog eens verdubbeld door de Teteringse OndernemersVereniging. Na een rustmoment voor de DJ’s zetten zij hun wandeltocht voort onder fraai gezang van het hele gezelschap (“Houdoe en bedankt”). Met vereende krachten werd er opgeruimd zodat het er rond 07.00 uur weer redelijk normaal uitzag.

Share: