DE OPTOCHT OP MAANDAG

Op maandag 27 februari trekt de carnavalsoptocht door ons dorp met het motto “Wij zijn dur onderstebove van.”. De grote vraag is uiteraard weer: Wie gaat er dit jaar met de “d’n Kaai, de AKV-wisseltrofee, aan de haal? De optocht bestaat uit twee duidelijk gescheiden onderdelen:

1: de juniorenoptocht, zonder gemotoriseerde voertuigen, maximum leeftijd van de deelnemers is 15 jaar.

2: de seniorenoptocht met een minimum deelnameleeftijd van 14 jaar. Het inschrijfformulier en het reglement is te downloaden via www.akvdesikken.nl.

Een belangrijk punt in het optochtreglement betreft: alcohol tijdens de optocht is verboden, hetzelfde geldt voor het strooien van confetti/papiersnippers of andere zaken die de omgeving vervuilen.

De optocht start om 13.30 uur met het vertrek van de eerste groep vanaf het Sikkeplein. Hou dit dus goed in de gaten. Verzamelen op en rond het Sikkeplein gebeurt vanaf 13.00 uur. De optocht gaat vanaf het Willem-Alexanderplein in de richting van Hoeveneind en gaat verder via de Steenbergen – Kampakker – St. Josephstraat – Langelaar – Schijfstraat en dan de oversteek bij het Zwaantje naar de Hoolstraat met de ontbinding van de optocht op het Willem-Alexanderplein tussen 15.30 en 16.00 uur.

Inschrijven voor de Juniorenoptocht is ook nog mogelijk op maandag 27 februari tussen 12.00 uur en 12.45 uur in de Dorpsherberg. De inschrijving voor de Juniorenoptocht is geheel gratis.

Tip: Op de website van AKV de Sikken staat uitgebreid vermeld op welke vier onderdelen (carnavalesk, originaliteit, kwaliteit en presentatie) de jury de deelnemers beoordeelt.

Publieksprijs: Voor de Publieksprijs kan er gestemd worden op www.akvdesikken.nl.

Er is een publieksprijs voor zowel één van de deelnemers aan de Seniorenoptocht als aan één van de Juniorenoptocht. Op de website kan een stem worden uitgebracht voor Senioren bij de naam van de deelnemer en bij de Junioren bij het deelnemende nummer! Wil je alleen weten welke Seniorendeelnemer met welk motto deelneemt, kijk ook dan met Carnaval op genoemde website.

Prijsuitreiking: De prijsuitreiking vinden plaats in de Dorpsherberg. Voor de juniorenoptocht zal dit zijn om 18.30 uur, waarna de jeugd gezamenlijk naar het Tienerbal in ’t Web kan gaan. Rond de klok van 19.30 uur volgt de prijsuitreiking van de seniorenoptocht. Alle ouders kunnen dan weer terug zijn van het wegbrengen van hun sikskes en sikkinnekes naar het Tienerbal.

Parkeren tijdens de optocht: Voor een goed en schadevrij verloop van de optocht en om schade te voorkomen aan motorvoertuigen welke normaal op de weg, straat, of parkeerstroken worden geparkeerd, verzoeken wij u vriendelijk, doch dringend, deze voertuigen en eventuele andere obstakels op maandag 27 februari voor 12.30 uur van bovengemelde route te verwijderen en elders te parkeren. Alle voertuigen op het Willem-Alexanderplein dienen voor 10.00 uur verwijderd te zijn. Op het Willem-Alexanderplein geldt overigens gedurende de gehele carnaval een parkeerverbod.

Alvast veel plezier toegewenst met de optocht van Totdenringen en bedankt voor uw medewerking.

De Bokkepoot, AKV De Sikken

Share: