HEEMKUNDEKRING “TETERINGS ERFDEEL”

HEEMKUNDEKRING “TETERINGS ERFDEEL”

Wellicht verwacht u in de Sikkenkrant geen verhaal over de heemkundekring ” Teterings Erfdeel” of moet ik nu zeggen “Totderings Erfdeel”.

De kring werd 25 jaar geleden opgericht en mag zich verheugen in een grote belangstelling van vele Teteringenaren nu ook SIKKEN genoemd. Een van de doelstellingen is: Het bestuderen van de tradities en daar hoort Karnaval zeker bij. In de loop der jaren hebben we veel over de Karnaval verzameld. Zo hebben we alle Sikkenkranten, en verder vele karnavalsatributen met daarnaast vele foto`s over de Karnaval.

U hebt dit kunnen bewonderen tijdens de tentoonstelling op 13 november j.l.. Met als thema 50 jaar Karnaval en 44 jaar Jeugdraad. De organisatoren Piet van Putten en Eddie de Rooij verdienen een geweldig pluim. Het was fantastisch wat ze gepresteerd hadden. Vele Sikken en Sikkinnen hebben er enorm van genoten.

Zo hebben wij de loop der jaren van alles verzameld, waardoor het mogelijk wordt oude tijden te doen herleven. Wij zijn daarom enorm trots op ons museum “Heemschuur De STEE”. Vele Teteringenaren hebben het museum een of meerdere malen bezocht. Zij waren vol lof over wat zij te zien kregen. Dat bleek uit de reacties: “Goed dat dit alles bewaard wordt”, “Wat is dit toch allemaal prachtig”, “Hebben wij vroeger met dit lompe tuig gewerkt”, enz.

Toch zijn er nog vele Teteringenaren die de heemschuur van binnen nog niet gezien hebben. Jammer, doodjammer. U weet niet wat u mist. Heemschuur “De Stee” is vanaf april tot en met november in principe elke eerste en derde zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur geopend. U bent dan harte welkom. En de entree is gratis. Bent u nog geen lid van onze heemkundekring dan mist u ons ledenblad dat vier keer per jaar verschijnt. Daar staan vele lezenswaardige artikelen in. Daarnaast organiseert de kring lezingen, muziekavonden en niet te vergeten excursies. En dat alles voor € 18,50 per jaar. Het is bovendien een gezinslidmaatschap. Lijkt het u wat, wordt dan lid van onze kring. U kunt zich opgeven als lid bij onze penningmeester Jos Canjels, telefoon: 571 25 86.

Daarnaast zijn ook vrijwilligers welkom. Er is volop te doen. Meldt u bij een van de bestuursleden. Zo is elke maandagmorgen een werkgroep bezig met het inventariseren en digitaliseren van alle voorwerpen, die in de heemschuur aanwezig zijn. Ze zijn inmiddels de 3000 gepasseerd en zijn nog lang niet klaar.

Het gaat goed met heemkundekring “Teterings Erfdeel” en we gaan in vol vertrouwen naar het volgende jubileum.

 

Namens allen,

Jos Verdaasdonk

Share: